Translated by Upasaka Fa Jin

Hsu Yun je nedvojbeno najviše cijenjen Chan Majstor u Kini od Hui Neng, šesti i posljednji Chan (Zen) patrijarh. Osim Kine, putnik će naći svetišta, oltare i hramove u svojoj predanosti širom svijeta. U svom neupitnom dugom vijeku trajanja (izračuni pokazuju da je možda živio i do 120 godina), on je predvodio napore za obnovom desetaka budističkih hramova i samostana u cijeloj Kini, uključujući jednog od najpoznatijih, Nan Hua, osnovanog u 675 AD. Nakon obnove, Nan Hua hram ponovo je ubrzo postao jedan najviše cijennjenih kineskih budističkih samostana. Nan Hua je također poznat kao Caoxi, kako se zove rijeka koja teče u blizini. Smatra se kao "baza" Chana jer, kako kaže priča, Chan je sazrio kao mistična grana budizma dolaskom svog stalnog majstora, Hui Neng. 

Hram Nan Hua 

Ali to nije ono po čemuje Hsu Yun najpoznatiji. Hsu Yun je najštovaniji po svojim neumornim naporima uskrsnuća Chana u samostanima diljem Kine, nudeći ga izravno svakomu tko želi učiti o tome, budističkim svećenicima i laicima na isti način, kao i ne-budistima. Baš kao što Gusteau, iz popularnog Pixarova filma Ratatouille iz 2007.g., vjeruje kako  "svatko može kuhati", Hsu Yun vjerovao da svatko može učiniti Chan. On je proveo veći dio posljednjeg dijela svoga dugog života govoreći o Chanu za redovnike i bilo kome drugom kome je stalo da prisustvuju njegovim predavanjima i propovijedima. On je otkrio važnost Chana u praksi kako za pojedinca, za nezavisnog, odgovornog, onog koji ovisi samo o vlastitoj hrabrosti, motivaciji, vjeri, disciplini i duhovnoj želji. 

Master Jy Din, 1997 

Red Hsu Yun dobio je ime po jednom od njegovih Dharma nasljednika, JY Din, koji je služio kao njegov osobni prevoditelj dugi niz godina dok je on putovao po cijeloj Kini. Hsu Yun je kasnije poslao JY Din na zapad do Havaja da služiti sve veći broj kineskih budističkih imigranata. U čast svog voljenog Učitelja, on je imenovao prvi budistički hram na Havajima, u Hsu Yun hram.

U duhu Chan i učenja Hsu Yun, Reda Hsu Yun kao predstavljeni na ovoj internetskoj stranici (www.hsuyun.org) nudi resurse za bilo tko zainteresiran za upoznavanje i prakticiranje Chan .